Trainingen

Trainingen

Slijpstof verzorgt trainingen en coaching op het gebied van creative problem solving, design thinking en online samenwerken. Naast dat we veel trainingen op maat maken, hebben we ook onderstaande trainingen in ons aanbod. Alle trainingen kunnen zowel fysiek als online worden gegeven. Door onze ruime ervaring met online trainingen garanderen we dat onze trainingen vol zitten met interactie en energie, leuke werkvormen én inhoud.

Creative Problem Solving

Als ingenieurs gespecialiseerd in creativiteit zien we dat problemen steeds complexer worden. Denk aan vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, techniek of circulariteit. In deze complexe situaties helpt creativiteit om met innovatieve oplossingen te komen.

Speciaal hiervoor hebben we een workshop gericht op professionals die hen helpt om creativiteit in te zetten om problemen op te lossen: creative problem solving. De verschillende fases ‘problem finding’, ‘idea finding’ en ‘solution finding’ komen aan bod.

Tijdens de workshop behandelen we theorie over creative problem solving, maar gaan we vooral ook zelf aan de slag. Aan het einde van de workshop heb je geleerd hoe creative problem solving jou kan helpen in je eigen projecten en heb je genoeg inspiratie om er zelf mee verder te gaan.

Duur: 2 dagdelen
 Prijs: op aanvraag

Design Thinking

Tijdens onze training Design Thinking gaan we dieper in op wat Design Thinking is en hoe je het kunt toepassen in het werk. We zullen in het bijzonder aandacht besteden aan het framen van het vraagstuk, het vinden van oplossingen en het inzetten van prototyping en testen voor inspiratie en validatie.

Duur: 3 dagdelen 
Prijs: op aanvraag

Online Samenwerken

Na deze training wil je nooit meer gewoon vergaderen. Iedereen kent het wel. Zo’n vergadering waarbij je samenkomt, maar eigenlijk weet je niet waarom jij daar aanwezig bent. De discussies duren eindeloos en als de tijd voorbij is zijn er geen concrete actiepunten.
Met deze training laten wij je zien dat dat niet meer nodig is. Samenwerken moet juist doelgericht en leuk zijn. Door praktische handvatten leren we je hoe je een goede werksessie opzet, zodat ook jij in korte tijd veel resultaat kan halen. Op een creatieve manier gaan we samen aan de slag.

Wat ga je leren
Tijdens de training gaan we aan de slag met verschillende werkvormen. Denk hierbij aan brainstormen, icebreakers en energizers, manieren om samen de situatie te analyseren, besluiten te maken of te reflecteren. We leggen de theorie achter de werkvorm uit en gaan er dan gelijk mee experimenteren. Je zult dus in de praktijk ervaren hoe de werkvorm jou kan helpen. Aan het einde van de training ben je in staat om jouw volgende vergadering totaal anders op te zetten. Tijdens de training zullen we visueel en gestructureerd werken in Miro, een online whiteboard. Deze tool zal je gedurende de training dus ook onder de knie krijgen.

Wat zeg je ervan? Ga je de uitdaging aan? Saaie vergaderingen de deur uit!

Duur: 2 dagdelen 
Prijs: op aanvraag