Projecten

Parels nieuwe inrichting

De circulaire economie ervaren

Opdrachtgever: Gemeente Breda

In 2050 moet Nederland over zijn naar een circulaire economie. Maar wat betekent dat? En hoe doe je dat? 

Slijpstof ontwierp een oplossing voor de Gemeente Breda waarmee we de circulaire economie makkelijk maken voor iedereen. Een circulaire workshopruimte in een tweedehandswinkel om met onverkoopbare producten van de tweedehandswinkel iets nieuws te maken. 

Wijkgerichte oplossingen voor een lokale circulaire economie

Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam / De Omloop

Voor De Omloop onderzochten we hoe we van de wijk Middelland de meest circulaire wijk van Rotterdam kunnen maken. Startpunt waren de lokale initiatieven die al in de wijk actief waren. De uitkomsten van het onderzoek vertaalden we naar drie concrete lokale concepten, die we in de komende tijd in een pilot gaan testen. 

Zuinige koelkasten voor iedereen

Opdrachtgever: Gideons Tribe

Op dit moment zijn er 3 miljoen oude koelkasten in Nederland. Deze koelkasten verbruiken veel meer energie dan nodig. Maar een nieuwe koelkast kopen is niet voor iedereen haalbaar. Daarom ontwierpen wij een manier om oude koelkasten energiezuiniger te maken. Lees er meer over op de site: hackjekoelkast.nl.

 

Innovatieve aanpak voor Amerikaanse Rivierkreeften

In samenwerking met Hatrabbits

Amerikaanse Rivierkreeften zijn een invasieve soort in Nederland. Ze bedreigen de biodiversiteit en onze waterveiligheid. Daarom werkt Slijpstof in samenwerking met Hatrabbits aan een innovatieve aanpak voor Amerikaanse Rivierkeeften.