Ludo de Goeje en Alex Klootwijk

Over Ons

Wie zijn wij?

Slijpstof is in 2020 opgericht door Alex Klootwijk en Ludo de Goeje vanuit de gedachte dat het hun plicht en plezier is om hun creative problem solving skills in te zetten voor positieve impact. Naast ontwerpen en adviseren maakt Slijpstof een creatieve en duurzame aanpak ook toegankelijk voor anderen door het geven van trainingen en workshops. 

Ludo de Goeje

Al mijn hele leven creëer ik creatieve oplossingen voor alledaagse en niet-alledaagse problemen om mij heen. De studie Industrieel Ontwerpen (TU Delft) hielp me om meer structuur in deze processen aan te brengen en op een analytisch manier de omliggende systemen in kaart te brengen. Het denken in grote systemen maar het zetten van veel kleine stappen vind ik het mooie van ontwerpdenken. Ik voel me dan ook net zozeer een ontdekker als een uitvinder. Als je een origineel perspectief op het vraagstuk hebt ontdekt, dan volgt de uitvinding bijna vanzelf. 

Door ook actief te zijn als bestuurder en vrijwilliger leerde ik meer over hoe organisaties en mensen in elkaar steken en hoe deze elkaar kunnen versterken. Dit is iets dat ik ook altijd meeneem in mijn werk. 

Naast ontwerpen maak ik graag muziek en foto’s en reis ik graag per fiets. 

Alex Klootwijk

Mijn naam is Alex Klootwijk, industrieel ontwerper. Het analyseren van problemen en komen tot creatieve oplossingen is wat ik elke dag wil doen. Samen met anderen werken aan de toekomst. Waarbij ik er voor wil zorgen dat deze innovaties nu en in de toekomst duurzaam zijn. Ik wil mijn technische kennis combineren met mijn creativiteit om zo tot duurzame oplossingen te komen. Laten we samen de wereld van morgen vormgeven.

Ik heb gestudeerd aan de TU Delft. Daar heb ik mijn bachelor industrieel ontwerpen en mijn master Integrated Product Design afgerond. Hier heb ik geleerd dat de essentie van ontwerpen het oplossen van problemen is. Niet zomaar komen met een oplossing, maar door gestructureerde analyse de beste oplossing vinden. Tijdens projecten begin ik dan ook altijd met het analyseren van het probleem en het bevragen van de probleemstelling. Design Thinking pas ik in elk project toe. 

Missie

Slijpstof wil iedereen in staat stellen en aanmoedigen om bij te dragen aan een duurzame samenleving. Omdat het nodig is én wij er blij van worden.

Visie

De wereld wacht niet op ons. We moeten zelf het initiatief nemen om duurzaam samen te leven. Maar in beweging komen en blijven is niet altijd makkelijk. Zeker omdat de praktijk complex en weerbarstig is. Door het inzetten van ontwerpmethodes, een analytische blik en oneindige creativiteit kunnen wij organisaties helpen om nieuwe mogelijkheden te zien en in actie te komen. Wij streven naar verbetering, niet naar perfectie. Zo kunnen we meteen beginnen door te doen, in plaats van denkend en pratend stil te vallen.