Ludo de Goeje en Alex Klootwijk

Over Ons

Over ons

Slijpstof is een ontwerpbureau dat duurzame services en producten ontwikkelt met een maatschappelijk karakter. Daarnaast zijn we beschikbaar als creatieve partners om duurzame innovatie te versnellen.

Slijpstof is in 2020 opgericht door Alex Klootwijk en Ludo de Goeje.

Ludo de Goeje

oprichter

Al mijn hele leven bedenk en maak ik creatieve oplossingen voor alledaagse en niet-alledaagse problemen om mij heen. De studie Industrieel Ontwerpen (TU Delft) was daarom ook mijn droomstudie. Het denken in grote systemen maar het zetten van veel kleine stappen vind ik het mooie van ontwerpdenken. Zo leer je al doende. 

Alex Klootwijk

oprichter

We moeten wat minder denken en wat meer gaan doen. Vooral op het gebied van duurzaamheid. Daarom zet ik mijn vaardigheden als ingenieur en ontwerper in om de wereld beter te maken. Eenvoudige innovaties voor een complexe wereld.

Rico Boeren

stagiair

Mijn naam is Rico Boeren en ik woon in Rotterdam oost. In mijn dagelijkse leven luister ik veel naar muziek en lees ik graag boeken. Daarnaast houd ik ontzettend veel van dansen en boulderen. Ik studeer aan de Hogeschool Rotterdam waar ik in het vierde jaar de opleiding “Communication & Multimedia Design” doe. Voor mijn afstudeerstage heb ik de kans gekregen om bij ontwerpbureau Slijpstof aan de slag te mogen gaan aan project de Omloop. Hiervoor zal ik samen met Alex en Ludo de circulariteit in wijk Middelland ondersteunen.

Missie

Slijpstof wil iedereen in staat stellen en aanmoedigen om bij te dragen aan een duurzame samenleving. Omdat het nodig is én wij er blij van worden.

Visie

De wereld wacht niet op ons. We moeten zelf het initiatief nemen om duurzaam samen te leven. Maar in beweging komen en blijven is niet altijd makkelijk. Zeker omdat de praktijk complex en weerbarstig is. Door het inzetten van ontwerpmethodes, een analytische blik en oneindige creativiteit kunnen wij organisaties helpen om nieuwe mogelijkheden te zien en in actie te komen. Wij streven naar verbetering, niet naar perfectie. Zo kunnen we meteen beginnen door te doen, in plaats van denkend en pratend stil te vallen.

Een greep uit onze opdrachtgevers