Sustainable Development Goals

Innovatiepartner

Slijpstof services

Slijpstof begeleidt organisaties in het innovatieproces. We organiseren hackathons, begeleiden teams en faciliteren strategische en creatieve sessies. Design thinking is hierbij de basis van onze denken en doen. Het verhelderen van de structuur van het probleem, het begrijpen van de behoeftes van de gebruikers en snel testen en verbeteren staan hierbij centraal.  

Duurzame innovatie eenvoudig gemaakt

We werken graag aan complexe vraagstukken die vragen om een helder proces. Wij weten hoe je sessies zo ontwerpt en faciliteert dat de de kennis en creativiteit in de groep maximaal benut wordt. We helpen bij het vertalen van abstracte doelen naar concrete ideeën en stellen de juiste vragen om de échte problemen te achterhalen.  Met de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten, een goede dosis plezier en design thinking als basis gaan we graag met jou aan de slag!

Design Sprint & Lean Startup Sprint

Sprints helpen jou om in snelle iteraties tot resultaat te komen. Door de focus van een sprint doe je alleen wat echt belangrijk is. Het doel van een sprint is om in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk te leren en dit te vertalen naar oplossingen.

Slijpstof faciliteert zowel Design Sprints als Lean Startup Sprints. Ook ontwikkelt Slijpstof sprints die het beste bij jouw manier van werken passen. 

Wil je leren sprinten of heb je hulp nodig bij het faciliteren van sprints? Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Geen eindeloze powerpoints met gelikte termen die mogelijk niet aansluiten maar gewoon hands-on aan de slag en samen naar de optimale oplossing zoeken.

Innovatiemanager Quooker

Duurzame hackathons

Wij organiseren en faciliteren met plezier hackathons over vraagstukken met betrekking tot duurzaamheid en circulaire economie! Zo faciliteerde Slijpstof een hackathon georganiseerd door Het Scheepvaartmuseum over het verduurzamen van reizende tentoonstellingen. Deze hackathon diende als input voor de ontwikkeling van een toolkit voor de gehele sector. Ook modereerde Slijpstof bij de hackathon van de Zorgambassade, een sectorbrede hackathon voor het verduurzamen van de zorg.

Slijpstof staat voor denken door te doen, dus op een door ons verzorgde hackathon steekt iedereen de handen uit de mouwen om ideeën tastbaar te maken. Dit zorgt voor creatievere ideeën en heldere communicatie.

Vraag je je af of een hackathon een geschikte vorm is voor jouw vraagstuk? Wij staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek waarin we jou kunnen adviseren.
Hackathon duurzaamheid

Design Thinking op maat

Slijpstof krijgt vaak vragen op het gebied van het toepassen van design thinking in een specifieke context. Wij zijn er om mee te denken en jouw organisatie mee te nemen in het design thinking proces.

Workshops

Slijpstof verzorgt workshops op het gebied van creative problem solving, design thinking, duurzaamheid en circulariteit. Naast maatwerk, hebben we ook vaste workshops in ons aanbod.

In de afgelopen jaren hebben we honderden mensen bereikt met onze workshops met steevast goede beoordelingen (9/10). In ons workshops wisselen we korte blokjes met uitleg af met het gelijk uitproberen. Zo doe je niet alleen kennis op, maar ook vaardigheden.