Sustainable Development Goals

Begeleiding en advies

Begeleiding en advies

Slijpstof faciliteert (strategische) sessies over duurzaamheid en adviseert op het gebied van duurzame processen, zoals Ecodesign, het toepassen van de Sustainable Development Goals (SDGs) en Circulair ontwerpen. 

Duurzame innovatie eenvoudig gemaakt

Complexe materie, dus simpel proces! Maar dit gaat niet vanzelf. Wij weten hoe je sessies zo ontwerpt en faciliteert dat de de kennis en creativiteit in de groep maximaal benut wordt. We helpen bij het vertalen van abstracte doelen naar concrete ideeën en stellen de juiste vragen om de échte problemen te achterhalen.  Met de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten, een goede dosis plezier en design thinking als basis gaan we graag met jou aan de slag!

Design Sprint & Lean Startup Sprint

Sprints helpen jou om in snelle iteraties tot resultaat te komen. Door de focus van een sprint doe je alleen wat echt belangrijk is. Het doel van een sprint is om in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk te leren en dit te vertalen naar oplossingen. 

Slijpstof faciliteert zowel Design Sprints als Lean Startup Sprints. Ook ontwikkelt Slijpstof sprints die het beste bij jouw manier van werken passen. 

Wil je leren sprinten of heb je hulp nodig bij het faciliteren van sprints? Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. 

Hackathons

Wij organiseren en faciliteren met plezier hackathons! Zo faciliteerde Slijpstof een hackathon georganiseerd door Het Scheepvaartmuseum over het verduurzamen van reizende tentoonstellingen. Deze hackathon diende als input voor de ontwikkeling van een toolkit voor de gehele sector. Ook modereert Slijpstof bij de hackathon van de Zorgambassade, een sectorbrede hackathon voor het verduurzamen van de zorg.

Slijpstof staat voor denken door te doen, dus op een door ons verzorgde hackathon steekt iedereen de handen uit de mouwen om ideeën tastbaar te maken. Dit zorgt voor creatievere ideeën en heldere communicatie. 

Vraag je je af of een hackathon een geschikte vorm is voor jouw vraagstuk? Wij staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek waarin we jou kunnen adviseren.