Sustainable Development Goals

Begeleiding en advies

Begeleiding en advies

Slijpstof faciliteert (strategische) sessies over duurzaamheid en adviseert op het gebied van duurzame processen, zoals Ecodesign, het toepassen van de Sustainable Development Goals (SDGs) en circulair ontwerpen. 

Duurzame innovatie eenvoudig gemaakt

Complexe materie, dus simpel proces! Maar dit gaat niet vanzelf. Wij weten hoe je sessies zo ontwerpt en faciliteert dat de de kennis en creativiteit in de groep maximaal benut wordt. We helpen bij het vertalen van abstracte doelen naar concrete ideeën en stellen de juiste vragen om de échte problemen te achterhalen.  Met de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten, een goede dosis plezier en design thinking als basis gaan we graag met jou aan de slag!

Ludo de Goeje en Alex Klootwijk

De Ideeënversneller

Innovatie vanuit de mensen die het échte werk doen

Met De Ideeënversneller zorgen wij ervoor dat werknemers betrokken worden bij duurzame innovatie door hun ideeën serieus te nemen en ze supersnel tot een kleinschalige pilot te brengen.

Hackathon duurzaamheid

De Visieversneller

Niet lullen maar poetsen

Wij helpen jouw organisatie of bedrijf met het omzetten van een visie in concrete duurzame actie. Onze belofte? Aan het eind van deze ontwerpsessie ben je begonnen met je eerste pilot op het gebied van duurzaamheid.

Faciliteren

Sprints en hackathons

Slijpstof faciliteert design sprints, lean startup sprints en hackathons. Hierbij leggen we de focus op maken. De Ideeënversneller

Zoals jij natuurlijk ook weet ligt er een gigantische opgave om te verduurzamen. Om duurzaam te innoveren is de kennis van de mensen op de werkvloer cruciaal. Zij weten immers als beste waar bijvoorbeeld minder materiaal verspild kan worden, hoe er efficiënter verpakt en getransporteerd kan worden of welke stappen overbodig zijn.

In de dagelijkse praktijk is het alleen niet makkelijk voor werknemers om deze ideeën zelf snel aan te scherpen en te testen. Werknemers voelen zich vaak niet gehoord of weten niet waar ze met hun ideeën terecht moeten.

Met De Ideeënversneller zorgen wij ervoor dat werknemers betrokken worden bij duurzame innovatie door hun ideeën serieus te nemen en ze supersnel tot een kleinschalige pilot te brengen. We helpen de werknemers met onze kennis van design thinking, duurzaamheid en het faciliteren van innovatie. Zo versnellen we samen met de werknemer het idee tot een kleinschalige pilot.

De Visieversneller

Wij zijn klaar met praten over duurzaamheid en willen iets doen! Jij ook?

Welkom bij Slijpstof’s Visieversneller. Wij helpen jouw organisatie of bedrijf met het omzetten van een visie in concrete duurzame actie.

Onze belofte? Aan het eind van deze ontwerpsessie ben je begonnen met je eerste pilot op het gebied van duurzaamheid.

🔥 De Visieversneller in 3 stappen:

  1. Slijpstof komt naar jou toe.
  2. We richten een ruimte in om zo optimaal de creativiteit te benutten.
  3. Samen met jou vormen we de visie om tot concrete ideeën welke we tot een eerste pilot brengen.

🚀 En we gaan pas weg als jij begonnen bent met je eerste pilot.

Sprints

Sprints helpen jou om in snelle iteraties tot resultaat te komen. Door de focus van een sprint doe je alleen wat echt belangrijk is. Het doel van een sprint is om in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk te leren en dit te vertalen naar oplossingen. 

Slijpstof faciliteert zowel Design Sprints als Lean Startup Sprints. Ook ontwikkelt Slijpstof sprints die het beste bij jouw manier van werken passen. 

Wil je leren sprinten of heb je hulp nodig bij het faciliteren van sprints? Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. 

Hackathons

Wij organiseren en faciliteren met plezier hackathons! Zo faciliteerde Slijpstof een hackathon georganiseerd door Het Scheepvaartmuseum over het verduurzamen van reizende tentoonstellingen. Deze hackathon diende als input voor de ontwikkeling van een toolkit voor de gehele sector. Ook modereert Slijpstof bij de hackathon van de Zorgambassade, een sectorbrede hackathon voor het verduurzamen van de zorg.

Slijpstof staat voor denken door te doen, dus op een door ons verzorgde hackathon steekt iedereen de handen uit de mouwen om ideeën tastbaar te maken. Dit zorgt voor creatievere ideeën en heldere communicatie. 

Vraag je je af of een hackathon een geschikte vorm is voor jouw vraagstuk? Wij staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek waarin we jou kunnen adviseren.