Sustainable Development Goals

Begeleiding en advies

Begeleiding en advies

Slijpstof faciliteert (strategische) sessies over duurzaamheid en adviseert op het gebied van duurzame processen, zoals Ecodesign, het toepassen van de Sustainable Development Goals (SDGs) en circulair ontwerpen. 

Design thinking om impact te maken

Door onze ervaring met het faciliteren van (creatieve) processen en duurzaam ontwerpen kunnen we de begeleiding bieden om tot goede keuzes en acties te komen. We helpen bij het vertalen van abstracte doelen naar concrete ideeën en stellen de juiste vragen om de échte problemen te achterhalen.  Met de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten, een goede dosis plezier en design thinking als basis gaan we graag met jou aan de slag!

Stuur ons een berichtje voor een vrijblijvende intake: wij vinden het altijd leuk om kennis te maken.

Thema's waar we mee kunnen helpen

Duurzaamheid  – van strategie naar doen

Faciliteren van innovatiesessies

Circulair ontwerpen

Valideren van oplossingen door prototyping

Nieuwe ideeën en concepten bedenken

Analyse en reframing van problemen

Hackathons

Wij organiseren en faciliteren met plezier hackathons! Zo faciliteerde Slijpstof een hackathon georganiseerd door Het Scheepvaartmuseum over het verduurzamen van reizende tentoonstellingen. Deze hackathon diende als input voor de ontwikkeling van een toolkit voor de gehele sector. Ook modereert Slijpstof bij de hackathon van de Zorgambassade, een sectorbrede hackathon voor het verduurzamen van de zorg.

Slijpstof staat voor denken door te doen, dus op een door ons verzorgde hackathon steekt iedereen de handen uit de mouwen om ideeën tastbaar te maken. Dit zorgt voor creatievere ideeën en heldere communicatie. 

Vraag je je af of een hackathon een geschikte vorm is voor jouw vraagstuk? Wij staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek waarin we jou kunnen adviseren.